{ "title": "Göz Ağrısı", "image": "https://www.agrisi.gen.tr/images/goz-agrisi.jpg", "date": "23.01.2024 04:32:10", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Göz Ağrısı, gözde herhangi bir darbe vb. Durum dışında da göz ağrısı oluşabilmektedir. Bu ağrının kaynağı başka bir hastalık veya farklı problemlerden kaynaklanmaktadır. Göz kuruluğu, kontakt lens kullanımı ve migren gibi problemler bu nedenlerden bazılarıdır. Bu ağrı genellikle yanma, saplanma ve sızlama olarak gelişir. Gözlük kullanımı ve gözlerin dinlendirilmesi ile bu ağrıların çoğu kendiliğinden geçer.

Göz ağrısı, gözün üzerinde oluşan ağrı ve gözün iç yüzeyinde oluşan ağrı olarak ikiye ayrılmaktadır. Gözün yüzeyinde oluşan ağrı yabancı bir maddeden, incinmeden veya enfeksiyondan dolayı oluşabilir. Gözün içinde oluşan ağrılar ise batma şeklinde meydana gelir ve diğer ağrılara göre daha ağır bir göz ağrısıdır ve maalesef ki bu ağrılar bir hastalığın habercisi olabilmektedir.

Göz ağrısı neden olur?

Göz dışında oluşan ağrılar genellikle göze herhangi bir yabancı madde gelmesi, göz kapaklarını örten iç tabakanın iltihap kapması, kontakt lenslerin gözü tahriş etmesinden, gözde meydana gelen yaralanmalardan, arpacık oluşumundan veya göz kapağında enfeksiyon oluşması nedenleriyle oluşabilir.

Gözün iç yüzeyinde oluşan ağrılar ise glokom hastalığı, migren, optik norit, sinüzit gibi problemler nedeniyle oluşabilmektedir.

Göz ağrısının belirtileri nelerdir?

Göz ağrısına ek olarak ağrıyla birlikte başka belirtiler de görülebilir. Bu belirtilerin görülmesi daha ciddi bir hastalığın habercisi olabilmektedir. Bu belirtilerin görülmesi durumunda Uzman bir doktora muayene olmanız gerekmektedir. Göz ağrısına eşlik eden belirtiler şunlardır:
Göz ağrısının tedavisi nasıl yapılır?

İlk olarak göz ağrısına nelerin sebep olduğu bulunduktan sonra uygun tedavi yöntemleri uygulanır. Bu ağrıyı tedavi etmenin ve azaltmanın en öneli yolu gözü dinlendirmektir. Televizyon ve bilgisayar gibi araçların uzun süre karşısında kalmak gözü yorar. Bu nedenle ağrı olan zamanlarda gözü 2-3 dakika kapatıp dinlendirmek gerekir. Eğer ağrı kontakt lens sebebiyle oluşuyorsa bir süre gözlük kullanmanız da ağrıyı hafifletebilir. Herhangi bir kimyasal madde ile temas sonucu oluşan göz ağrısı durumunda gözü yıkamak gerekebilir. Göz damlası kullanımı, ılık kompres uygulama, bazı enfeksiyon ilaçları ile antibiyotikler göz ağrısı tedavisinde kullanılan diğer yöntemler olarak bilinmektedir.

Göz önemli bir organ olması sebebiyle aşağıdaki durumlardan herhangi biri hastada görülüyor ise hemen bir göz doktoruna başvurmanız gerekmektedir:
" } ] }