{ "title": "Diş Ağrısına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.agrisi.gen.tr/images/dis-agrisina-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "19.01.2024 18:37:19", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Diş ağrısına ne iyi gelir, diş ağrısı vücudumuzda oluşan ağrıların arasında en dayanılmaz olanlar arasındadır. Bazen beklemediğimiz zamanlarda başlar, bazen de diş sağlığımızı ihmal ettiğimiz zamanlarda başlar. Bunun çeşitli sebepleri olabilir. Bunların arasında en önemlisi dişlerdeki çürüklerdir. Bunun yanında diş minesindeki aşınma, darbeyle oluşan kırıklar, diş eti iltihapları, yirmilik dişler diş ağrısına yol açabilir. Diş ağrısı için öncelikle tavsiyemiz hemen bir diş doktoruna gitmenizdir. Ancak beklemediğiniz bir zamanda oluşan diş ağrısını evde uygulayacağınız yöntemlerle biraz hafifletebilirsiniz. Fakat bu yöntemler dişlerinizdeki sorunu tedavi etmez. Sadece belli bir süre ağrıdan fazla etkilenmemenizi sağlar. En kısa sürede diş doktoruna gitmeli, gereken tedaviyi olmalısınız. Bu dişlerinizin sağlığı içinde önemlidir. Unutmayın doğal dişlerinizin yerini hiçbir yapay diş tutmaz.

Diş ağrısına ne iyi gelir?

Diş ağrısı ağızdaki bakterilerin, asitlerin diş minesini etkilemesi sonucu ortaya çıkar. Bu nedenle ağız ve diş sağlığına önem vermeli, dişlerinizi ger gün fırçalamalısınız. Uygunsuz bir zamanda diş ağrısına maruz kalırsanız, evde uygulayacağınız bazı pratik yöntemler size yardımcı olabilir. Bunlar arasında en faydalı olanları sizinle paylaşalım.

Tuzlu suyla gargara: bu yöntem en bilinen diş ağrısı çözümüdür. Bir süre ağrının hafiflemesine neden olur. Bunun için bir bardak suyun içine 1 çay kaşığı tuz koyarak, ağzınızı bununla çalkalayın. Ancak tuzlu suyu yutmayın. Diş ağrısı çektiğinizde bunu sıkça tekrarlayabilirsiniz.

Karanfil ve karanfil yağı: Diş ağrısı için üretilen ilaçların bile içeriğinde bulunan karanfil her zaman evinizde olmalıdır. Dişiniz ağrıdığında pamuğa damlattığınız 3-4 damla karanfil yağı derdinize çare olacaktır. Ancak diş etinize karanfil yağını temas ettirmeyin. Eğer karanfil yağı yoksa evdeki kuru karanfillerde işinizi görür. Karanfili ağrıyan dişin üzerine koyun ve hafifçe çiğnemeye başlayın. Bir süre sonra dişin olduğu bölgenin uyuştuğunu sizde hissedeceksiniz.

Buz uygulaması: Dişiniz ağrıdığında ağzınızın dışından yani yanağınızdan buz uygulayabilirsiniz. Buzu bir mendilin arasında belli aralıklarla dişin olduğu yerde tutun. Bir süre sonra ağrının hafiflediği ve rahatladığınızı görebilirsiniz.

Dişlerin temizlenmesi: Dişiniz çürümeye başladıysa ya da diş eti iltihabı sorununuz varsa, yediğiniz besinlerden kalan parçacıklar diş ağrısının oluşmasına, ağrının şiddetlenmesine neden olabilir. Bu yüzden yemekten sonra dişlerinizi mutlaka temizlemelisiniz. Önce dişlerinizi fırçalamalı, ardından diş ipi kullanarak diş aralarındaki kalan artıkları temizlemelisiniz. Gerekirse gargara yapmalısınız. Diş ağrınız hafiflemiş olsa da bunu aralıklı olarak tekrar etmelisiniz. Ancak böyle bir sorununuz olursa, diş doktoruna gitmeyi ihmal etmeyin.

Sarımsak: Diş ağrısında sarımsağında faydasını görebilirsiniz. İçeriğindeki tedavi eden bileşenlerle, antibiyotik etkisiyle ağrıyı azaltabilir. Bunu ezdiğiniz bir diş sarımsağı biraz tuzla karıştırarak yapabilirsiniz. Bu karışımı ağrı yapan dişe tatbik edin.

Sirkeli su: Ağzınızı tuz ve sirkeli su karışımıyla sıkça çalkalarsanız, diş ağrısına iyi gelir. Hem ağzınızdaki bakterileri uzaklaştırmış olur hem de ağrının hafiflemesini sağlarsınız.

Soğan: Antimikrobik ve antiseptik etkileri nedeniyle soğan diş ağrısına iyi gelenler arasındadır. Dişiniz ağrımaya başladığında, soğanı çiğ olarak çiğneyebilirsiniz. Çiğneme diş ağrısında çoğu zaman acı verir. Böyle bir durumda soğanın suyunu sıkın ve dişin üzerine soğan suyuna batırılmış pamukla yerleştirin.

Diş ağrısına ne iyi gelir, bunun hakkında paylaştıklarımız umarız işinize yarar. Diş ağrısı çekenler öncelikle sakinleşmelidir. Aklınız sürekli ağrıda olursa, ağrının şiddetlenmesine sebep olabilirsiniz. Bu yüzden derin nefes alın, sakinleşmenize yardımcı olacak anason çayı gibi bitkisel çayları ılık olarak için. Bu önlemler sizi bir süre rahatlatacaktır. Ancak diş doktoruna gitmeden diş ağrısından kalıcı olarak kurtulamazsınız.
" } ] }