{ "title": "20 Lik Diş Eti Ağrısı", "image": "https://www.agrisi.gen.tr/images/20-lik-dis-eti-agrisi.jpg", "date": "20.01.2024 01:54:55", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "20'lik diş eti ağrısı, genellikle insanlarda 20'lik dişin oluştuğu bölgelerde oluşan iltihaplar nedeniyle meydana gelmektedir. Özellikle yirmilik dişlerin çıkmaya başlaması durumunda diş etine vermiş olduğu zararlar direk olarak ağrılara neden olur. Bu ağrıların şiddeti o kadar fazladır ki insanlar bazen uykuya bile dalamayabilirler. Bazen insanların herhangi bir şey tüketmeleri sırasında ağrıların oluştuğu bölgelere yiyeceklerin teması durumunda bu ağrılar iki katına çıkar. Bazı insanlarda 20'lik diş eti ağrısı, direk olarak başvurarak bu bölgelerde de ağrıların oluşmasına neden olur. Bu ağrılar nedeniyle doktora giden insanlarda yapılan ilaç tedavilerinin herhangi bir şekilde etkiler yapabilmesi için yüksek dozajlar kullanılmaktadır. Düşük dozajlı ağrı kesiciler 20'lik diş eti ağrısı sorununun çözülmesinde fayda göstermez. Bu ağrıların yaşanmaması için ya da süresinin uzamaması için tabi ki erkenden müdahale edilerek Uzman bir doktora gidilmesi gerekir. Ağrıların artmaması için doktorunuz gerekirse küçük cerrahi operasyonlarla 20'lik dişinizi daha çıkmadan alacaktır. Bu şekilde 20'lik diş eti ağrısı sorunu yaşamayacaksınız. Bazı insanlarda bu dişler sinirlere yakın olarak ortaya çıktığı için her doktor tedavi yapamamaktadır. Bu durumlarda sadece diş doktorları ilaç tedavileri yaparak sorunun tamamen giderilmesini sağlayacak olan dişlerin alınması işlemini genel cerraha bırakmaktadır. Bu şekilde ağrıların yaşanmaması için sinirlere yakın olarak çıkan 20'lik dişleri cerrahlar almaktadır.

20'lik diş eti ağrısı ne zaman artar?

20'lik diş eti ağrısı yaşayan insanlarda asıl önemli olan durum bu bölgelerin iltihaplanmış olup olmamasıdır. Eğer bölgeler herhangi bir iltihaplanma oluşursa bu durumlarda hiçbir şekilde dişin alınması gibi bir tedavi yapılamamaktadır. Böyle durumlarda ilk olarak 20'lik diş eti ağrısına neden olan iltihaplanmanın ortadan kaldırılması gerekmektedir. Çünkü bu iltihaplanma zamanla insanlarda çene kemiğine zarar vererek bu ağrıların kronikleşmesine ve diğer dişlere de zarar vermesine neden olacaktır. Bu nedenle 20'lik diş eti ağrısı kesinlikle önemsenmesi gereken bir durumdur.

20'lik diş eti ağrısı hangi yaşlarda etkili olur?

Birçok kişide 22 yaşlarında ortaya çıksa bile bazı insanlarda bu ağrı 25-30 yaşlarında bile ortaya çıkarak kişilere zarar vermektedir. Bazı insanlarda 20'lik diş eti ağrısı biraz daha ciddi bir şekilde seyretmektedir. Bu insanlarda sorunla birlikte aynı zamanda bir de enfeksiyonlar rol oynamaktadır. Enfeksiyondan etkilenmiş olan diş etleri, çok daha ciddi bir şekilde ağrıdığı gibi çok ciddi bir şekilde de ağız kokularına da neden olur. 20'lik dişler diş etlerinde gömülüyken herhangi bir ağrıya neden olmaz. Bu nedenle yaşı 17'den küçük olan insanlarda herhangi bir ağrı görülmez. Fakat bu dişler herhangi bir nedene bağlı olarak çıkmaya başladığı zaman direk olarak 20'lik diş eti ağrısı sorununa neden olacaktır. Bazı insanlarda 20'lik dişler çıkmaya başlasa bile herhangi bir ağrı meydana gelmeden çıkar. Bu kişiler tabi ki diğer insanlara göre biraz daha şanslıdır. Bu insanlarda ağrı meydana gelmeden 20'lik diş çıkar.

20'lik diş eti ağrısı tedavisi nasıl yapılır?

20'lik diş eti ağrısı, Birçok farklı şekilde tedavi edilebilmektedir. Fakat birçok insanın doğru bildiği yanlış bilgiler o anlık diş eti ağrısının geçmesine neden olsa bile daha sonradan ağrıların daha fazla artmasına neden olacaktır. Özellikle 20'lik diş eti ağrısı olan bölgeye aspirin, ağrı kesici ve daha birçok ilaç konulması durumunda birçok problem ortaya çıkar. Bunun için yapacağınız ilk şey tabi ki Uzman bir doktora giderek doktorun tavsiyelerine uymaktır. Bunun haricinde evde yapılabilecek en önemli şey tuzlu suyla gün içerisinde sık sık ağız içerisini çalkalamaktır. Eğer 20'lik diş eti ağrısı ile aynı zamanda bölgede şişlikler oluşmuşsa bu durumlarda bölgeye soğuk pres yaparak şişliklerin azalmasını sağlayabilirsiniz.
" } ] }